OM

Jag är leg djursjukskötare och började redan  1988  arbeta  som veterinär assistent på Kolmårdens Djurparks veterinärklinik. Ända sedan barnsben har jag varit en stor djurvän och inbiten hästtjej och tycker fortfarande att hästar är helt fantastiska djur! Jobbar nu sedan jan 2017 heltid med hästfysioterapi på häst. Jag driver även  min firma Dan Inject Sweden som driver  handel med injektionsutrustning/vapen  för immobilisering av djur.

Jag rider och tävlar på hobbynivå i dressyr tom MSVB s med ambitionen att ta mig lite högre upp i klasserna. På vår lilla gård i Kolmården har vi fyra halvblod och en ridponny. Mina hästar går på lösdrift året om. Kombinationen tävlande dressyrhästar och lösdrift fungerar alldeles utmärkt. I vår familj bor också två jaktcockerspaniels som följer med oss överallt.

Jag har under flera år vidareutblidat mig inom flera områden inom fysioterapi på häst bla  den 1,5 år långa utbildningen till  dipl.  hästakupunktör samt gått laserterapikurser och grundläggande massagekurs på häst plus en massa kortara vidareutblidningar inom veterinärmedicin.. 2016 giick jag en utbildning i kiropraktik på häst vid Nordisk hest och hundterapiskolan.  Förutom dessa utbildningar har jag att mina basmedicinska kunskaper och mångåriga erfarenhet från mitt djursjukvårdaryrke i  grunden. Att jag dessutom är aktiv ryttare gör att jag kan förstå och analysera ev ridproblem och hjälpa till att hitta lösningar med hjälp av rehabövningar, streching, uppbyggnadsprogram osv. Ledordet när det gäller att hjälpa hästar och alla andra djur i min yrkesroll  är respekt och lyhördhet för den enskilda individen.

 

Samarbetspartner